Aanvraag 20122729
StatusOpen
Type vacatureDetachering / Tijdelijk
Startdatum2 juli 2018
Opdrachtgever
Lokatie
Expertisegebied,
Aanvraagomschrijving

Omschrijving Opdracht:
Voor sturing en verantwoording van de bedrijfsvoering in de gemeentelijke organisatie worden honderden rapportages gemaakt. Binnen de gemeente is Cognos het standaard gereedschap om die rapportages te maken. Om de informatiebehoefte helder te krijgen nemen de BI specialisten deel aan “scrumsessies” en is dagelijks contact met de klant noodzakelijk. Samen met de klant wordt de vraag en de informatie geanalyseerd en wordt de klant geadviseerd over de aanpak en mogelijkheden. Dit vergt naast vaardigheden op het gebied van informatieanalyse en rapportageontwikkeling ook om inhoudelijke kennis van de bronsystemen, een hoge mate van nauwkeurigheid en kwaliteitsbewustzijn. Kunst is om de vraag achter de vraag te achterhalen. Waarom stelt een specifieke klant zijn vraag, welke informatiebehoefte is er nu eigenlijk echt, wat gaat de klant/gebruiker met die informatie doen?

Gewenst Profiel:
Je hebt de juiste communicatieve vaardigheden en omgevingsbewustzijn om het gesprek op vrijwel ieder niveau (van manager tot gebruiker, van Functioneel tot technisch beheerder) aan te gaan.  Je kent de processen van jouw klant en weet de verbinding te leggen tussen de gegevens en de gewenste/noodzakelijke(!) informatie. Omdat er een veelheid van vragen op je afkomen ben je in staat om die vragen op waarde te schatten en samen met jouw collega’s te bepalen welke zaken in welke volgorde uitgevoerd moeten gaan worden. Daarbij rekening houdend met de prioriteitstelling/de belangen vanuit de organisatie. Je weet tijdig te escaleren naar het juiste niveau als de workload daarom vraagt. Je bent in staat om jouw collega’s mee te krijgen in continue kwaliteitsverbetering en bent ook niet bang om aan te spreken/feedback te geven, kan tegen een stootje.

Functie eisen (knock-out criteria):
– Je bent beschikbaar voor gemiddeld 36 uur per week vanaf 2 juli 2018.
– Je hebt minimaal vijf jaar werkervaring met ontwikkeling en onderhoud van rapportages in Cognos.
– Je hebt kennis van Cognos 10 in de vorm van een recent (in de afgelopen vijf jaar) afgeronde opleiding op dit gebied.
– Je hebt minimaal één jaar aantoonbaar recente (in de afgelopen twee jaar) werkervaring met het ontwikkelen van managementinformatie op basis van de Cognos packages van de Centric applicaties Key2Jongerenmonitor en/of Suite4sociaaldomein(GWS).
– Je hebt minimaal een afgeronde HBO opleiding.
– Je hebt werkervaring met SCRUM als ontwikkelmethode.
– Je hebt werkervaring als informeel leidinggevende in de afgelopen vijf jaar.

Functie wensen (gunningscriteria):
– Je beschikt over een recent (in de afgelopen vijf jaar) afgeronde opleiding op het gebied van SCRUM.
– Je hebt werkervaring in de rol van projectleider met de implementatie van een ontwikkelmethodiek op het gebied van Business Intelligence.
– Je hebt werkervaring als formeel leidinggevende in de afgelopen vijf jaar.

Competenties:
– Communicatieve vaardigheden
– Omgevingsbewustzijn
– Plannen en organiseren
– Analytisch vermogen
– Overzien van bedrijfsprocessen
– Nauwkeurig
– Kwaliteitsgericht

Algemene informatie m.b.t. de aanvraag:
Locatie: Zuid-Holland
Startdatum: 02-07-2018
Duur: 31-12-2018
Optie op verlenging: ja
Inzet: 24 – 36 uur per week
Tarief:  marktconform
Sluitingsdatum: 20-06-2018
Sluitingstijd: 09:00
Intakegesprek: 27-06-2018

Hoe dient uw aanbieding verzorgd te worden?
– CV in ”Word-formaat” geschreven in de taal van de uitvraag;
– Motivatie geschreven in de “ik-vorm”, waarin u zowel kort en bondig ingaat op de scope van de opdracht als puntsgewijs uw aansluiting op de eisen en wensen toelicht;
– Uw beschikbaarheid (per wanneer, aantal uren per week en vakantieplannen);
– Uw uurtarief specifiek voor de onderhavige aanvraag (inclusief reis- en verblijfskosten en excl. BTW).

N.B.
– Bij het ontvangen van uw reactie gaan wij er vanuit dat uw aanbieding voor deze aanvraag exclusief is. Hiermee wordt voorkomen dat uw aanbieding meerdere malen bij dezelfde opdrachtgever voor deze aanvraag wordt ingediend.
– Aangezien de functie eisen knock-out criteria zijn, en de functiewensen de gunningscriteria zijn, dient uw aansluiting hierop dan ook goed afleesbaar in uw cv te zijn opgenomen. Dit verhoogt namelijk een succesvollere behandeling van de aanbieding.
– Tijdens het selectieproces wordt u op de hoogte gehouden van de voortgang. Mocht u vragen hebben, dan staan wij u graag te woord.